Receptbeskrivning
Rabarbersoppa med vit chokladmousse och söta smulor
Ingredienser
för
300 g rabarberstjälkar
1 dl vitt vin
1.5 dl vatten
0.5 dl strösocker
0.5 st vaniljstång stång samt frön
maizenamjöl
1 dl vetemjöl
0.75 dl strösocker
0.5 dl havregryn
0.75 dl mandel grovhackad
3 st äggulor
3 dl vispgrädde vispad
1 dl vitt vin
1.5 dl vatten
0.5 dl strösocker
0.5 st vaniljstång stång samt frön
maizenamjöl
Smuldeg
50 g smör rumstempererat1 dl vetemjöl
0.75 dl strösocker
0.5 dl havregryn
0.75 dl mandel grovhackad
Vit chokladmousse
150 g vit choklad hackad3 st äggulor
3 dl vispgrädde vispad
Garnering
jordgubbar Beskrivning
1. Rabarbersoppa: Skär rabarberna i bitar om 2 centimeter. Koka upp med vin, vatten, strösocker, vaniljstång och frön. Låt sjuda i cirka 5 minuter tills rabarbern är mjuk.
2. Sila bort rabarberbitarna, koka sedan upp igen och red av med maizena. Låt svalna och ställ in i kylskåp.
3. Söta smulor: Sätt ugnen på 200 grader.
4. Blanda alla ingredienser till smuldegen för hand och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Baka i cirka 10 minuter tills den får en gyllene färg. Låt svalna. Bryt loss lagom stora bitar.
5. Vit chokladmousse: Smält vit choklad över vatten bad. 6. Lägg äggulorna i en bunke och vispa försiktigt i den smälta chokladen i en tunn stråle.
7. Rör ner en matsked grädde för att jämna ut temperaturen, vänd därefter i resterande grädde och ställ kallt.
Uppläggning
Häll cirka 1 ½ dl soppa i en djup tallrik eller i ett glas. Lägg en sked vit chokladmousse i soppan och strö över lite smuldeg. Garnera eventuellt med färska jordgubbar och servera direkt.
2. Sila bort rabarberbitarna, koka sedan upp igen och red av med maizena. Låt svalna och ställ in i kylskåp.
3. Söta smulor: Sätt ugnen på 200 grader.
4. Blanda alla ingredienser till smuldegen för hand och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Baka i cirka 10 minuter tills den får en gyllene färg. Låt svalna. Bryt loss lagom stora bitar.
5. Vit chokladmousse: Smält vit choklad över vatten bad. 6. Lägg äggulorna i en bunke och vispa försiktigt i den smälta chokladen i en tunn stråle.
7. Rör ner en matsked grädde för att jämna ut temperaturen, vänd därefter i resterande grädde och ställ kallt.
Uppläggning
Häll cirka 1 ½ dl soppa i en djup tallrik eller i ett glas. Lägg en sked vit chokladmousse i soppan och strö över lite smuldeg. Garnera eventuellt med färska jordgubbar och servera direkt.
Visningar: 453
Inlagt 2014-06-15 09:09:46






30 min