Receptbeskrivning

Rabarbersoppa med vit chokladmousse och söta smulor

Ingredienser för
300 g rabarberstjälkar
1 dl vitt vin
1.5 dl vatten
0.5 dl strösocker
0.5 st vaniljstång stång samt frön
maizenamjöl
Smuldeg
50 g smör rumstempererat
1 dl vetemjöl
0.75 dl strösocker
0.5 dl havregryn
0.75 dl mandel grovhackad
Vit chokladmousse
150 g vit choklad hackad
3 st äggulor
3 dl vispgrädde vispad
Garnering
jordgubbar


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Rabarbersoppa: Skär rabarberna i bitar om 2 centimeter. Koka upp med vin, vatten, strösocker, vaniljstång och frön. Låt sjuda i cirka 5 minuter tills rabarbern är mjuk.
2. Sila bort rabarberbitarna, koka sedan upp igen och red av med maizena. Låt svalna och ställ in i kylskåp.

3. Söta smulor: Sätt ugnen på 200 grader.
4. Blanda alla ingredienser till smuldegen för hand och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Baka i cirka 10 minuter tills den får en gyllene färg. Låt svalna. Bryt loss lagom stora bitar.

5. Vit chokladmousse: Smält vit choklad över vatten bad. 6. Lägg äggulorna i en bunke och vispa försiktigt i den smälta chokladen i en tunn stråle.
7. Rör ner en matsked grädde för att jämna ut temperaturen, vänd därefter i resterande grädde och ställ kallt.

Uppläggning
Häll cirka 1 ½ dl soppa i en djup tallrik eller i ett glas. Lägg en sked vit chokladmousse i soppan och strö över lite smuldeg. Garnera eventuellt med färska jordgubbar och servera direkt.

Visningar: 453
Inlagt 2014-06-15 09:09:46