Receptbeskrivning
Grillad fläskfilé med krämig sallad
Ingredienser
för
700 g fläskfilé
800 g färskpotatis
1 knippe dill
0.5 dl olivolja
0.5 tsk sambal oelek
1 tsk dijonsenap
1 st vitlöksklyfta pressad
250 g haricots verts
70 g kvibille ädelost
1 st grönsakshuvud
1 dl solroskärnor rostade salta
1.5 dl créme fraiche
1 msk olivolja
1.5 msk balsamvinäger
salt och peppar
800 g färskpotatis
1 knippe dill
Marinad
0.5 dl hp-sås 0.5 dl olivolja
0.5 tsk sambal oelek
1 tsk dijonsenap
1 st vitlöksklyfta pressad
Sallad
250 g körsbärstomater gula250 g haricots verts
70 g kvibille ädelost
1 st grönsakshuvud
1 dl solroskärnor rostade salta
1.5 dl créme fraiche
1 msk olivolja
1.5 msk balsamvinäger
salt och peppar
Beskrivning
1. Putsa fläskfilén fri från hinnor. Rör samman marinaden. Låt köttet marinera ca 1 timme.
2. Skrubba potatisen och koka med dill.
3. Halvera tomaterna. Lägg dem och haricots vert i en skål. Smula ner osten. Plocka, skölj och låt salladen rinna av. Riv salladen i mindre bitar och lägg i skålen. Strö över solrosfrön.
4. Rör ihop créme fraiche, olja och vinäger. Salta och peppra. Vänd ner dressingen i salladen.
5. Ta upp fläskfilén ur marinaden. Tillsätt 1 krm salt och 1 krm peppar. Grilla dem runt om i 10-20 minuter tills den är genomstekt. Servera med den krämiga salladen och färskpotatis
2. Skrubba potatisen och koka med dill.
3. Halvera tomaterna. Lägg dem och haricots vert i en skål. Smula ner osten. Plocka, skölj och låt salladen rinna av. Riv salladen i mindre bitar och lägg i skålen. Strö över solrosfrön.
4. Rör ihop créme fraiche, olja och vinäger. Salta och peppra. Vänd ner dressingen i salladen.
5. Ta upp fläskfilén ur marinaden. Tillsätt 1 krm salt och 1 krm peppar. Grilla dem runt om i 10-20 minuter tills den är genomstekt. Servera med den krämiga salladen och färskpotatis
Visningar: 896
Inlagt 2014-06-15 09:36:54

