Receptbeskrivning
Kladdkaka utan mjöl
Ingredienser
för
250 g mörk choklad, minst 70%
150 g smör
5 st Ägg
1 tsk ekologisk äkta vaniljpulver eller vanilj frÃ
150 g smör
5 st Ägg
1 tsk ekologisk äkta vaniljpulver eller vanilj frÃ
Beskrivning
Värm ungnen till 160°C.
Smörj en springform och lägg bakplåtspapper i botten.
Dela chokladen och lägg den tillsammans med smöret i en kastrull, värm långsamt och rör hela tiden tills chokladen har smällt.
LÃ¥t chokladen svalna lite.
Dela äggen, vitt och gult för sig.
Vispa gulorna fluffigt och tillsätt vanilj.
Vispa vitorna tills det blir fast.
Blanda ihop chokladen med äggulorna.
Blanda ihop med de vispade äggvitorna.
Häll smeten i formen och grädde i 15 minuter.
Servera kakan kall tillsammans med bär och vispad grädde
Smörj en springform och lägg bakplåtspapper i botten.
Dela chokladen och lägg den tillsammans med smöret i en kastrull, värm långsamt och rör hela tiden tills chokladen har smällt.
LÃ¥t chokladen svalna lite.
Dela äggen, vitt och gult för sig.
Vispa gulorna fluffigt och tillsätt vanilj.
Vispa vitorna tills det blir fast.
Blanda ihop chokladen med äggulorna.
Blanda ihop med de vispade äggvitorna.
Häll smeten i formen och grädde i 15 minuter.
Servera kakan kall tillsammans med bär och vispad grädde
Visningar: 210
Inlagt 2014-06-16 08:14:19






15 min