Receptbeskrivning
Airams spenatpaj (m.e.)
Ingredienser
för
250 g bladspenat tinad
3 st ägg
1.25 dl vispgrädde
200 g fetaost
0.5 st gul lök hackad
2 st vitlöksklyfta(or)
1 krm peppar
1 st citron
1 dl olivolja
3 msk pepparrot färsk riven
4 dl tzatziki (finns att köpa på burk om man inte vill göra själv)
3 st ägg
1.25 dl vispgrädde
200 g fetaost
0.5 st gul lök hackad
2 st vitlöksklyfta(or)
1 krm peppar
Tillbehör
4 st laxfilé tinad1 st citron
1 dl olivolja
3 msk pepparrot färsk riven
4 dl tzatziki (finns att köpa på burk om man inte vill göra själv)
Beskrivning
Hittade en lax bit i frysen (har varit lite dålig på och gå och handla) så den fick tina i kylskåpet under natten och så bestämde jag mig för att prova Airams spenatpaj. (blogg 2007)
GÖR SÅ HÄR
1. Smörade en springform (tog den minsta som vi hade, ca 20 cm), la i lite smörpapper för jag blev rädd att den skulle läcka.
2. La spenaten i durkslaget och spolade den med lite ljummet vatten eftersom den inte hade tinat helt klart. Klippte även den i mindre bitar. (står i receptet att man ska göra det efter man stekt spenaten men blev rädd att jag skulle skada stekpannan).
3. Tärnade fetaosten och la i botten på formen.
4. Stekte den hackade löken mjuk, blandade i spenat och på slutet vitlöken. (2-3 klyftor, efter smak och storlek)
5. Vispade ihop äggen med vispgrädden, kunde kanske ha varit mera men det var det jag hade hemma. :) Blandade i spenat blandningen. Hällde allt över fetaosten. Pepprade men saltade inte med tanke på att fetaosten är rätt salt.
6. Gräddade i 225gr ca 20-35 minuter. Den ska stelna (stanna), rätt svårt att se. Men jag kunde vända på formen med en talrik när den var klar.
7. Medans pajen gräddades så fick laxen ligga i en lag av citronsaft, olivolja och riven färsk pepparrot. När pajen var klar så stekte jag laxen bara, ca 3-4 minuter per sida och åt den med pajen och tzatziki
GÖR SÅ HÄR
1. Smörade en springform (tog den minsta som vi hade, ca 20 cm), la i lite smörpapper för jag blev rädd att den skulle läcka.
2. La spenaten i durkslaget och spolade den med lite ljummet vatten eftersom den inte hade tinat helt klart. Klippte även den i mindre bitar. (står i receptet att man ska göra det efter man stekt spenaten men blev rädd att jag skulle skada stekpannan).
3. Tärnade fetaosten och la i botten på formen.
4. Stekte den hackade löken mjuk, blandade i spenat och på slutet vitlöken. (2-3 klyftor, efter smak och storlek)
5. Vispade ihop äggen med vispgrädden, kunde kanske ha varit mera men det var det jag hade hemma. :) Blandade i spenat blandningen. Hällde allt över fetaosten. Pepprade men saltade inte med tanke på att fetaosten är rätt salt.
6. Gräddade i 225gr ca 20-35 minuter. Den ska stelna (stanna), rätt svårt att se. Men jag kunde vända på formen med en talrik när den var klar.
7. Medans pajen gräddades så fick laxen ligga i en lag av citronsaft, olivolja och riven färsk pepparrot. När pajen var klar så stekte jag laxen bara, ca 3-4 minuter per sida och åt den med pajen och tzatziki
Visningar: 571
Inlagt 2014-06-16 08:49:31

