Receptbeskrivning
Köttbullar i krämig sås med tagliatelle
Ingredienser
för
400 g kalvfärs (eller nötfärs)
1 st vitlöksklyfta(or)
1 dl soltorkade tomater, marinerade
100 g fetaost
2 msk kalvfond (kan uteslutas)
1 st ägg
salt och svartpeppar
smör att steka i
1 dl vitt vin
2 msk smör
2 msk balsamvinäger (eller 1 msk socker)
0.5 dl crème fraiche (eller en skvätt grädde)
tagliatelle
1 st vitlöksklyfta(or)
1 dl soltorkade tomater, marinerade
100 g fetaost
2 msk kalvfond (kan uteslutas)
1 st ägg
salt och svartpeppar
smör att steka i
1 dl vitt vin
2 msk smör
2 msk balsamvinäger (eller 1 msk socker)
0.5 dl crème fraiche (eller en skvätt grädde)
tagliatelle
Beskrivning
De här köttbullarna är en fredagshöjdare! Smaksätt köttbullarna med det du har hemma: Grillad paprika, oliver, pesto...
Jag brukar bara nypa ihop mina köttbullar snabbt, istället för att rulla dem hårt. De blir något svårare att steka, men mycket saftigare.
1. Pressa vitlöken i en bunke och tillsätt citronskal. Finhacka de soltorkade tomaterna och tillsätt med nersmulad fetaost. Blanda ner kalvfond, ägg och salt och peppar. Lägg ner köttfärsen och blanda. Forma till köttbullar!
2. Hetta upp en stor stekpanna och stek köttbullarna i omgångar i smör. De behöver bara få lite färg, inte bli genomstekta. Lyft försiktigt de stekta köttbullarna åt sidan i en form.
3. När sista omgången köttbullar fått stekyta lägger du tillbaka alla köttbullar och sänker värmen. Häll på vinet, vinägern/sockret och klicka i smöret. Låt puttra i 8-10 minuter, tills köttbullarna är genomstekta. Det ska inte vara mycket sås, men se till att det alltid puttrar och inte blir torrt.
4. Avsluta med att tillsätta crème fraiche eller grädde i vinet och rör försiktigt runt. Lägg på hackade, färska örter.
5. Lägg ner köttbullarna och sås i nykokt tagliatelle och rör runt. Servera!
Recept och foto: Linnea Swärd
Jag brukar bara nypa ihop mina köttbullar snabbt, istället för att rulla dem hårt. De blir något svårare att steka, men mycket saftigare.
1. Pressa vitlöken i en bunke och tillsätt citronskal. Finhacka de soltorkade tomaterna och tillsätt med nersmulad fetaost. Blanda ner kalvfond, ägg och salt och peppar. Lägg ner köttfärsen och blanda. Forma till köttbullar!
2. Hetta upp en stor stekpanna och stek köttbullarna i omgångar i smör. De behöver bara få lite färg, inte bli genomstekta. Lyft försiktigt de stekta köttbullarna åt sidan i en form.
3. När sista omgången köttbullar fått stekyta lägger du tillbaka alla köttbullar och sänker värmen. Häll på vinet, vinägern/sockret och klicka i smöret. Låt puttra i 8-10 minuter, tills köttbullarna är genomstekta. Det ska inte vara mycket sås, men se till att det alltid puttrar och inte blir torrt.
4. Avsluta med att tillsätta crème fraiche eller grädde i vinet och rör försiktigt runt. Lägg på hackade, färska örter.
5. Lägg ner köttbullarna och sås i nykokt tagliatelle och rör runt. Servera!
Recept och foto: Linnea Swärd
Visningar: 791
Inlagt 2012-03-16 08:28:54