Receptbeskrivning

Rödbetsrösti med getost

Ingredienser för
600 g fast potatis
400 g färska rödbetor
1 tsk salt
0.5 svartpeppar
200 g getost, helst svensk
2 msk rapsolja
1 msk smör
4 msk salta rostade hasselnötter
blandsallad (tex friséesallad, ekbladssallad


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala potatis och rödbetor. Riv dem grovt. Banda ihop med salt och peppar i en skål. Använd gärna handskar eller smörj in händerna i olja för att undvika den röda färgen. Hetta upp hälften av oljan och smöret i en stor stekpanna (ca 28 cm i diameter), gärna av teflon. Stek röstin på medelvärme i 8-10 minuter. Vänd den med hjälp av ett lock och stek ytterligare ca 5 minuter. Toppa med tärnad eller smulad getost och servera med hasselnötter och sallad.
Smaklig måltid!

Visningar: 309
Inlagt 2014-07-17 12:43:54