Receptbeskrivning

Vitchokladpannacotta med rabarber

Ingredienser för
3.75 grädde
100 g vit choklad, hackad
1.5 gelatinblad
30 g socker
1 dl socker
0.5 vaniljstång
0.5 vitt vin
4 dl vatten
0.5 grönkardemumma, malen
500 g rabarber
125 g jordgubbar, frysta
1 mynta, färsk
1 hallon, färska


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Pannacotta
Blötlägg gelatinbladen
Värm grädde och socker, det får ej koka.
Slå grädden över de urkramade gelatinbladen och sedan den vita chokladen.
Rör ut.
Kallrör.
Fyll sedan upp glas med pannacottasmeten.
Låt stå i kyl i minst 3 timmar.
Rabarber
Koka upp vatten, socker, vitt vin, grön kardemumma, vaniljstång. Skala rabarber och dela ner i 1x1 centimeter stora bitar. Alla rester från rabarbern låter du koka med i sockerlagen. De andra bitarna får vänta.
LÃ¥t koka i 5 minuter.
Dra sedan från värmen och lägg ner mynta och jordgubbar.
LÃ¥t sjuda i 20 minuter. Sila sedan av.
Koka upp och lägg ner den delade rabarbern.
Kyl ner.
Vid servering
Ta ut pannacottan och toppa med den inkokta rabarbern och färska hallon.

Visningar: 259
Inlagt 2014-06-20 11:06:36