Receptbeskrivning
Semifreddo
Erick Holm via Recept.nu
Ingredienser
för
st ägg, äggulor och äggvitor separerade
socker
vaniljstång
vispgrädde
en nypa salt
st äggvitor
dl socker
dl vatten
dl färska bär
urskrapad vaniljstång
socker
socker
vaniljstång
vispgrädde
en nypa salt
st äggvitor
dl socker
dl vatten
dl färska bär
urskrapad vaniljstång
socker
Beskrivning
Semifreddo
Ta fram 3 skålar. Skrapa ur fröna ur den halva vaniljstången. Vispa äggulorna med sockret och vaniljstångsfröna i den största skålen. ispa 2,5 dl grädde i en annan skål och vispa 2 äggvitor med en nypa salt i den tredje skålen. Vänd ner grädde och äggvitor i ägguleblandningen. Lägg plast eller lock på semifreddon. Frys i minst 3 timmar gärna över natten. Ljummen italiensk maräng
Blanda socker och vatten i en kastrull och koka ihop till en simmig konsistens. Vispa under tiden äggvitorna hårt. Vispa ner den varma sockerlagen i äggvitorna och fortsätt vispa tills en glansig yta uppstår. Hemgjort vaniljsocker
Häll sockret i en mixer och lägg ned den halva urskrapade vaniljstången. Kör i mixern på full effekt till det har blivit ett pulver Montering
Skopa upp 2-3 kulor semifreddo i dessertskålar och spritsa toppar av italiensk maräng på semifreddon. Bränn av topparna med gasolbrännare och lägg på färska bär. Pudra på hemgjort vaniljsocker med en sikt eller tesil.
Ta fram 3 skålar. Skrapa ur fröna ur den halva vaniljstången. Vispa äggulorna med sockret och vaniljstångsfröna i den största skålen. ispa 2,5 dl grädde i en annan skål och vispa 2 äggvitor med en nypa salt i den tredje skålen. Vänd ner grädde och äggvitor i ägguleblandningen. Lägg plast eller lock på semifreddon. Frys i minst 3 timmar gärna över natten. Ljummen italiensk maräng
Blanda socker och vatten i en kastrull och koka ihop till en simmig konsistens. Vispa under tiden äggvitorna hårt. Vispa ner den varma sockerlagen i äggvitorna och fortsätt vispa tills en glansig yta uppstår. Hemgjort vaniljsocker
Häll sockret i en mixer och lägg ned den halva urskrapade vaniljstången. Kör i mixern på full effekt till det har blivit ett pulver Montering
Skopa upp 2-3 kulor semifreddo i dessertskålar och spritsa toppar av italiensk maräng på semifreddon. Bränn av topparna med gasolbrännare och lägg på färska bär. Pudra på hemgjort vaniljsocker med en sikt eller tesil.
Visningar: 237
Inlagt 2014-06-24 17:57:04






0 min