Receptbeskrivning

Semifreddo

Ingredienser för
st ägg, äggulor och äggvitor separerade
socker
vaniljstång
vispgrädde
en nypa salt
st äggvitor
dl socker
dl vatten
dl färska bär
urskrapad vaniljstång
socker


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Semifreddo
Ta fram 3 skålar. Skrapa ur fröna ur den halva vaniljstången. Vispa äggulorna med sockret och vaniljstångsfröna i den största skålen. ispa 2,5 dl grädde i en annan skål och vispa 2 äggvitor med en nypa salt i den tredje skålen. Vänd ner grädde och äggvitor i ägguleblandningen. Lägg plast eller lock på semifreddon. Frys i minst 3 timmar gärna över natten. Ljummen italiensk maräng
Blanda socker och vatten i en kastrull och koka ihop till en simmig konsistens. Vispa under tiden äggvitorna hårt. Vispa ner den varma sockerlagen i äggvitorna och fortsätt vispa tills en glansig yta uppstår. Hemgjort vaniljsocker
Häll sockret i en mixer och lägg ned den halva urskrapade vaniljstången. Kör i mixern på full effekt till det har blivit ett pulver Montering
Skopa upp 2-3 kulor semifreddo i dessertskålar och spritsa toppar av italiensk maräng på semifreddon. Bränn av topparna med gasolbrännare och lägg på färska bär. Pudra på hemgjort vaniljsocker med en sikt eller tesil.

Visningar: 237
Inlagt 2014-06-24 17:57:04