Receptbeskrivning
Annikas kaka
Ingredienser
för
3 Ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 dl kokhett vatten
fyllning
125 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 dl kokhett vatten
fyllning
125 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Beskrivning
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i ägg smeten. Vänd in mjölet, vispa inte. Häll i det kokheta vattnet och vänd i försiktigt tills du får en fin smet. Häll i brödad springform och grädda mitt i ugnen i 40 min på 175 grader.
Fyllning:
Koka smör och mjölk häftigt i 2 min, ta av från plattan och tillsätt vaniljsockret.
Dela kakan när den är varm på mitten, häll på fyllningen på båda delarna jämt fördelat. Slå i hop igen och ställ kallt för att safta till sig.
Fyllning:
Koka smör och mjölk häftigt i 2 min, ta av från plattan och tillsätt vaniljsockret.
Dela kakan när den är varm på mitten, häll på fyllningen på båda delarna jämt fördelat. Slå i hop igen och ställ kallt för att safta till sig.
Visningar: 780
Inlagt 2014-06-25 17:12:52






60 min