Receptbeskrivning

Cheesecake med choklad o nötter

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Cheesecake med ­choklad och nötter 6port.

1dl vispgrädde
200g mörk choklad
1dl osötat jordnötssmör
1dl rostade, grovhackade hasselnötter

200g naturell cream cheese
kakao
jordgubbar

Koka upp grädden i en kastrull och dra den av värmen. Bryt ned chokladen och rör det hela slätt. Rör ned jordnötsmör och hasselnötter och rör krämen slät. Skeda upp chokladmassan på bakpapper­klädd (eller plastfilm) kakform, gärna med löstagbar kant, cirka 18 centimeter i diameter.
Täck med plastfilm och låt botten stå kallt till servering.
Rör cream cheesen smidig och klicka/bred den generöst över chokladbotten. Sikta kakaon över kakan i ett jämt täcke. Servera/garnera med färska bär vid servering.
Alltsammans går att förbereda i god tid och kakan är precis lika god nästa dag. Går även att frysa.

Visningar: 167
Inlagt 2014-06-28 09:10:26