Receptbeskrivning
Cheesecake med choklad o nötter
Ingredienser
för
Beskrivning
Cheesecake med Âchoklad och nötter 6port.
1dl vispgrädde
200g mörk choklad
1dl osötat jordnötssmör
1dl rostade, grovhackade hasselnötter
200g naturell cream cheese
kakao
jordgubbar
Koka upp grädden i en kastrull och dra den av värmen. Bryt ned chokladen och rör det hela slätt. Rör ned jordnötsmör och hasselnötter och rör krämen slät. Skeda upp chokladmassan pÃ¥ bakpapperÂklädd (eller plastfilm) kakform, gärna med löstagbar kant, cirka 18 centimeter i diameter.
Täck med plastfilm och lÃ¥t botten stÃ¥ kallt till servering.
Rör cream cheesen smidig och klicka/bred den generöst över chokladbotten. Sikta kakaon över kakan i ett jämt täcke. Servera/garnera med färska bär vid servering.
Alltsammans gÃ¥r att förbereda i god tid och kakan är precis lika god nästa dag. GÃ¥r även att frysa.
1dl vispgrädde
200g mörk choklad
1dl osötat jordnötssmör
1dl rostade, grovhackade hasselnötter
200g naturell cream cheese
kakao
jordgubbar
Koka upp grädden i en kastrull och dra den av värmen. Bryt ned chokladen och rör det hela slätt. Rör ned jordnötsmör och hasselnötter och rör krämen slät. Skeda upp chokladmassan pÃ¥ bakpapperÂklädd (eller plastfilm) kakform, gärna med löstagbar kant, cirka 18 centimeter i diameter.
Täck med plastfilm och lÃ¥t botten stÃ¥ kallt till servering.
Rör cream cheesen smidig och klicka/bred den generöst över chokladbotten. Sikta kakaon över kakan i ett jämt täcke. Servera/garnera med färska bär vid servering.
Alltsammans gÃ¥r att förbereda i god tid och kakan är precis lika god nästa dag. GÃ¥r även att frysa.
Visningar: 167
Inlagt 2014-06-28 09:10:26






30 min