Receptbeskrivning

Medelhavskyckling med belugalinssallad

Ingredienser för
4 prt kyckling á 150 g
spenat
1 st röd paprika
0.5 st röd lök(ar)
2.5 dl linser belugalinser kokta
3 msk hallonvinäger
2 msk olivolja
salt och peppar
basilika finhackad


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Använd kokta linser på burk eller koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Blanda hallonvinägretten i en skål.

3. Skär tomater och paprika i skivor. Finhacka löken.

4. Lägg spenaten i botten och varva sedan linser, tomat och paprika. Strö över finhackad lök och häll över hallonvinägretten.

5. Stek eller grilla kycklingen (den ska ha en innertemperatur på minst 72 grader), krydda med salt, peppar och valfri krydda och servera med salladen.

Näringsvärde per portion:
Energi: 310 kcal
Kolhydrater: 12 g
Protein: 38 g
Fett: 12 g

Energifördelning:
Kolhydrater: 16 E%
Protein: 49 E%
Fett: 36 E%

Visningar: 598
Inlagt 2012-03-16 21:30:27