Receptbeskrivning
Vinbladsdolmar
Ingredienser
för
45 st vinblad (konserverade eller i lösvikt)
300 g långkornigt ris
2 st lökar
1 pinjenötter
9 dl vatten
1 korinter
1 bunt dill
1 persilja
1 mynta
1 st citron
3 tsk spiskummin
salt
svartpeppar
1 dl olivolja att koka i
1 tsk olivolja att steka i
300 g långkornigt ris
2 st lökar
1 pinjenötter
9 dl vatten
1 korinter
1 bunt dill
1 persilja
1 mynta
1 st citron
3 tsk spiskummin
salt
svartpeppar
1 dl olivolja att koka i
1 tsk olivolja att steka i
Beskrivning
Skala och hacka löken och fräs den i olivoljan i en gryta. Tillsätt riset. Hacka örterna och krossa nötterna och lägg i tillsammans med korinterna. Krydda med salt och svartpeppar. Häll på vattnet och koka under lock på låg-eller medelvärme tills vätskan försvinner. Skölj vinbladen och sära på dem försiktigt. Torka dem på ett hushållspapper. Klipp bort tjocka stjälkar. Sortera bort trasiga och små blad och lägg dem i botten av en kastrull. Lägg de stora och hela bladen med den blanka sidan ner och lägg en matsked fyllning på varje blad. Vik ihop och lägg dolmarna med skarvarna nedåt i kastrullen, på de trasiga vinbladen (de trasiga vinbladen förhindrar att dolmarna bränner fast i kastrullen). Packa dem tätt och bara i ett lager. Pressa saften från citronen över dolmarna och häll på olivoljan. Lägg ett lock eller en tallrik som tyngd över dolmarna och sätt på locket på kastrullen. Koka upp och låt sjuda försiktigt i 30-40 minuter. Låt vindolmarna svalna i kastrullen och servera gärna rumsvarma.
Visningar: 542
Inlagt 2014-07-17 12:30:45





.jpg)
1 min