Receptbeskrivning

Vinbladsdolmar

Ingredienser för
24 st vinblad
200 g kortkornigt ris
2 st lökar (finhackade)
2 st vitlöksklyftor (finhackade)
2 msk olivolja
1 msk socker
1 msk pinjenötter
2 msk korinter
1 tsk spiskummin
1 tsk kanel
1 tsk malen nejlika
1 st stor knippa persilja/dill/mynta
ev 100 g lammfärs
kokspad:
150 ml vatten
2 msk olivolja
0.33 citron


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Lägg riset i blöt 10 minuter. Fräs lök och vitlök i olja. Blanda ner ris och alla andra ingredienser, täck med lite vatten och låt puttra 10-15 minuter. Lägg upp ett vinblad, placera en matsked fyllning på och rulla till en cigarr. När grytan är full med dolmar kokar man dem i 1 timme i kokspadet. Om man inte vill ha dolmarna vegetariska tillsätter man 100 g stekt lammfärs och halverar rismängden (100 g i stället för 200 g).

Visningar: 145
Inlagt 2014-07-17 12:30:33