Receptbeskrivning
Antep ezme
Ingredienser
för
1 st gul lök, hackad
2 st saltgurkor, hackade
1 bladpersilja, hackad
8 st vitlöksklyftor, finhackade
2 msk pul biber (turkisk torkad chili)
1 msk isot biber turkisk ugnsrostad chili
2 dl tomatpuré
0.5 vatten
0.5 olivolja
1 krm salt
2 st saltgurkor, hackade
1 bladpersilja, hackad
8 st vitlöksklyftor, finhackade
2 msk pul biber (turkisk torkad chili)
1 msk isot biber turkisk ugnsrostad chili
2 dl tomatpuré
0.5 vatten
0.5 olivolja
1 krm salt
Beskrivning
Lägg löken i en sil och skölj bort löksaften med kallt vatten. Häll ned innehållet i en skål med övriga ingredienser och blanda tills tomatpurén är jämt fördelad. Ställ i kylskåpet och låt smakerna gifta sig i några timmar så blir den än godare.
Visningar: 412
Inlagt 2014-07-17 12:28:59





.jpg)
0 min