Receptbeskrivning
Yalla yalla - utvalda läckerheter från libanon
Ingredienser
för
1 dl bulgur
500 g bladpersilja
4 st tomater
2 st liten gul lök (eller 1 knippe salladlök)
1 dl olivolja
saften av ca 3 citroner
1.5 salt
svartpeppar efter smak
100 g kikärtor
2 st vitlöksklyftor
4 tsk olja
2 msk färskpressad citronsaft
2 msk naturell yoghurt
0.5 salt
1 krm vitpeppar
6 dl grönsaksbuljong
100 g polenta
1 dl riven ost
2 krm salt
1 krm vitpeppar, malen
2 falafel
2 msk rapsolja
2 msk hackad persilja
inlagd saltad majrova, till falafeln
grillad halloumi
sucuk (kryddig korv), tunna skivor
500 g bladpersilja
4 st tomater
2 st liten gul lök (eller 1 knippe salladlök)
1 dl olivolja
saften av ca 3 citroner
1.5 salt
svartpeppar efter smak
100 g kikärtor
2 st vitlöksklyftor
4 tsk olja
2 msk färskpressad citronsaft
2 msk naturell yoghurt
0.5 salt
1 krm vitpeppar
6 dl grönsaksbuljong
100 g polenta
1 dl riven ost
2 krm salt
1 krm vitpeppar, malen
2 falafel
2 msk rapsolja
2 msk hackad persilja
inlagd saltad majrova, till falafeln
grillad halloumi
sucuk (kryddig korv), tunna skivor
Beskrivning
Tabouleh
Låt bulguren vila i citronsaften medan du jobbar med andra Ingredienser så att kornen sväller. Finhacka persiljan, tomaterna och löken och blanda ihop.
Häll bulguren med citronsaften, olivolja, salt & peppar och blanda väl!
Hummus
Häll 100 g blötlagda kikärter i en kastrull och täck med så mycket vatten att det nätt och jämnt täcker ärterna. Tillsätt 2 vitlöksklyftor i kokvattnet. Koka ärterna mjuka i ca 30 min. Låt ärterna kallna i vattnet. Häll över ärterna med spadet och vitlöken i en matberedare och kör till en slät massa. Tillsätt efterhand olja, färskpressad citronsaft, naturell yoghurt, salt och vitpeppar.
Falafel med polenta
Koka upp buljongen, vispa ner polentan och låt sjuda i 15 minuter till krämig konsistens. Rör ner osten och smaka av med kryddor. Stek falafeln genomvarm på svag värme i olja. Strö över persilja.
Övrigt
Skär halloumin i snygga skivor och lägg den på grillen, 2–3 minuter på varje sida. En grillpanna i teflon passar utmärkt att steka ost i! Skär korven i tunna skivor, antingen på bredden eller på längden, stek cirka 2 min på varje sida.
Låt bulguren vila i citronsaften medan du jobbar med andra Ingredienser så att kornen sväller. Finhacka persiljan, tomaterna och löken och blanda ihop.
Häll bulguren med citronsaften, olivolja, salt & peppar och blanda väl!
Hummus
Häll 100 g blötlagda kikärter i en kastrull och täck med så mycket vatten att det nätt och jämnt täcker ärterna. Tillsätt 2 vitlöksklyftor i kokvattnet. Koka ärterna mjuka i ca 30 min. Låt ärterna kallna i vattnet. Häll över ärterna med spadet och vitlöken i en matberedare och kör till en slät massa. Tillsätt efterhand olja, färskpressad citronsaft, naturell yoghurt, salt och vitpeppar.
Falafel med polenta
Koka upp buljongen, vispa ner polentan och låt sjuda i 15 minuter till krämig konsistens. Rör ner osten och smaka av med kryddor. Stek falafeln genomvarm på svag värme i olja. Strö över persilja.
Övrigt
Skär halloumin i snygga skivor och lägg den på grillen, 2–3 minuter på varje sida. En grillpanna i teflon passar utmärkt att steka ost i! Skär korven i tunna skivor, antingen på bredden eller på längden, stek cirka 2 min på varje sida.
Visningar: 147
Inlagt 2014-07-17 12:28:44





.jpg)
0 min