Receptbeskrivning
Ljummen rödbetssallad med rostade valnötter och chèvrecrème
Ingredienser
för
0.5 kg rödbetor
50 g valnötter
100 g rucola
100 g machésallad
100 g lollo rosso sallad
200 g chèvreost
1 dl crème fraiche
1.5 msk honung
50 g valnötter
100 g rucola
100 g machésallad
100 g lollo rosso sallad
200 g chèvreost
1 dl crème fraiche
1.5 msk honung
Beskrivning
Sallad
Koka rödbetor med skal i cirka 35 minuter. Rödbetorna skall ha lite kärna kvar. Skala rödbetorna när de är varma och dela dem i fjärdedelar. Varmhåll.
Rosta valnötskärnorna försiktigt i torr stekpanna. De skall få färg men ej brännas. Skölj och blanda de olika salladerna. Blanda ner valnötter och rödbetor i salladen och placera på tallriken.
Chèvrecrème
Skär av kanterna från chèvren. Mixa osten i matberedare, och tillsätt lite crème fraiche i taget så att inte krämen blir för lös. Tillsätt honungen och mixa alltsammans till en slät smet. Forma krämen till ett ägg och placera det på den ljumma salladen vid serveringen.
Sommelierens vintips: 1999 Stoneleigh Sauvignon Blanc, Nya Zeeland 83 kr. Nr. 6311.
Koka rödbetor med skal i cirka 35 minuter. Rödbetorna skall ha lite kärna kvar. Skala rödbetorna när de är varma och dela dem i fjärdedelar. Varmhåll.
Rosta valnötskärnorna försiktigt i torr stekpanna. De skall få färg men ej brännas. Skölj och blanda de olika salladerna. Blanda ner valnötter och rödbetor i salladen och placera på tallriken.
Chèvrecrème
Skär av kanterna från chèvren. Mixa osten i matberedare, och tillsätt lite crème fraiche i taget så att inte krämen blir för lös. Tillsätt honungen och mixa alltsammans till en slät smet. Forma krämen till ett ägg och placera det på den ljumma salladen vid serveringen.
Sommelierens vintips: 1999 Stoneleigh Sauvignon Blanc, Nya Zeeland 83 kr. Nr. 6311.
Visningar: 568
Inlagt 2014-07-17 12:28:30