Receptbeskrivning

Jordgubbssylt

Ingredienser för
2 l jordgubbar
5 dl syltsocker


  20 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Barnfavorit!
Beskrivning
4 port = 1 liter sylt

Skölj och rensa jordgubbarna. Lägg dem i en kastrull.

Häll på syltsockret och mosa lite med en gaffel. (Hur mycket man mosar beror på hur stora bitar jordgubbar man vill ha i sin sylt, jag tycker det är gott med lite större bitar så jag mosar inte så mycket.)

Låt sedan koka upp på medelvärme under omrörning. Låt koka ca 10 minuter. Om det skvätter, sänk värmen, men inte mer än att det fortfarande kokar.

Ta bort skummet. Detta görs för att få längre hållbarhet på sylten.

Häll upp i rena glasburkar med tätslutande lock. För längre hållbarhet kan man ställa in glasburkarna i 100°C varm ugn innan man häller upp sylten.

Visningar: 198
Inlagt 2014-07-06 07:21:23