Receptbeskrivning
Hembakat knäckebröd med pumpafrö
Ingredienser
för
ljummet vatten
g färsk jäst
rågmjöl
dl vetemjöl
tsk honung
salt
pumpafrö att toppa med
sesamfrön att toppa med
flingsalt att toppa med
g färsk jäst
rågmjöl
dl vetemjöl
tsk honung
salt
pumpafrö att toppa med
sesamfrön att toppa med
flingsalt att toppa med
Beskrivning
Lös upp jästen i det ljumma vattnet i en stor bunke. Tillsätt resten av ingredienserna förutom fröna som knäckebrödet ska toppas med.
Låt jäsa 1 timme.
Kavla ut degen tunt och lägg på smörad plåt. Pensla med vatten och strö frön och flingsalt på. Baka av i 225 grader tills knäckebrödet fått färg, ca 5 minuter.
Låt jäsa 1 timme.
Kavla ut degen tunt och lägg på smörad plåt. Pensla med vatten och strö frön och flingsalt på. Baka av i 225 grader tills knäckebrödet fått färg, ca 5 minuter.
Visningar: 244
Inlagt 2014-07-06 11:33:42






0 min