Receptbeskrivning
Köttsoppa
Ingredienser
för
högrev eller märgpipa
salt
4 svartpeppar
1 st lagerblad
1 krm timjan
3 st morötter
1 st palsternacka
1 rotselleri
2 st gula lökar
3 st stora potatisar
1 köttbuljong
persilja
salt
4 svartpeppar
1 st lagerblad
1 krm timjan
3 st morötter
1 st palsternacka
1 rotselleri
2 st gula lökar
3 st stora potatisar
1 köttbuljong
persilja
Beskrivning
Skär köttet i mindre bitar och lägg dem i en rymlig gryta. Slå på vatten så att det väl täcker köttet. Salta och koka upp. Skumma väl och sänk värmen. Tillsätt kryddorna och buljongtärningen och koka 20 minuter.
Lägg sedan i de skalad och delade rotfrukterna och fyll eventuellt på med mera vatten. Koka tills köttet är mört. Servera med hackad persilja och ostsmörgås.
Lägg sedan i de skalad och delade rotfrukterna och fyll eventuellt på med mera vatten. Koka tills köttet är mört. Servera med hackad persilja och ostsmörgås.
Visningar: 503
Inlagt 2014-07-11 21:29:32

