Receptbeskrivning

Rårisgratäng

Ingredienser för
2 dl råris
400 g rotfrukter (morot, rotselleri, palsternacka)
180 g färska champinjoner
1 dl grädde (valfri fetthalt)
1 tsk vetemjöl
smör till stekning
salt och malen vitpeppar
pressad citronsaft
2 msk vatten
60 g riven ost


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Häll riset i en kastrull och häll på 5 dl vatten, koka upp och sjud på svag värme i ca 40 minuter. Fyll på med mer vätska om så behövs. Fördela sedan riset i en smord, ugnssäker form med höga kanter.

2. Sätt ugnen på 225°. Skala och ansa rotfrukterna och skär dem i skivor. Lägg dem i kokande vatten och låt sjuda några minuter. Lägg rotfrukterna ovanpå riset.

3. Skiva champinjonerna och fräs dem i lite smör, några droppar citronsaft och vatten. Låt all vätska koka in. Strö över mjölet, häll på grädde och krydda med salt och peppar. Lägg champinjonerna överst i formen, strö över osten och gratinera i ugn i 25 minuter.

Visningar: 926
Inlagt 2012-03-18 11:03:12