Receptbeskrivning
			
			
			
			Chokladfondant med mango och jordgubbar
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							100 g mörk choklad (64–70% kakaohalt) 
smör till formarna
kakaopulver till formarna
100 g smör, rumstempererat
0.5 st strösocker
2 st ägg
2 st äggulor
0.5 dl vetemjöl
1 krm salt
1 msk kakaopulver
mango
jordgubbar
						
					smör till formarna
kakaopulver till formarna
100 g smör, rumstempererat
0.5 st strösocker
2 st ägg
2 st äggulor
0.5 dl vetemjöl
1 krm salt
1 msk kakaopulver
mango
jordgubbar
Beskrivning
					
						1. Sätt ugnen på 200 grader. 
2. Smörj 4 portionsformar och pudra dem invändigt med kakaopulver.
3. Smält chokladen i mikro eller över ett vattenbad.
4. Rör ihop smör och socker i en bunke, tillsätt sedan den smälta chokladen.
5. Vispa upp ägg och äggulor i en separat bunke, rör ner dem i chokladsmeten.
6. Sikta i mjölet och tillsätt salt, rör ihop till en slät smet. Fördela smeten i formarna.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter, tills den är torr på ytan men helt rinnig inuti.
8. Servera genast, med skivad mango och jordgubbar. Pudra gärna över lite kakao.
					
										2. Smörj 4 portionsformar och pudra dem invändigt med kakaopulver.
3. Smält chokladen i mikro eller över ett vattenbad.
4. Rör ihop smör och socker i en bunke, tillsätt sedan den smälta chokladen.
5. Vispa upp ägg och äggulor i en separat bunke, rör ner dem i chokladsmeten.
6. Sikta i mjölet och tillsätt salt, rör ihop till en slät smet. Fördela smeten i formarna.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter, tills den är torr på ytan men helt rinnig inuti.
8. Servera genast, med skivad mango och jordgubbar. Pudra gärna över lite kakao.
Visningar: 382
Inlagt 2012-03-18 11:25:24
				 
					 
			
 





 0 min
  0 min