Receptbeskrivning

Chokladfondant med mango och jordgubbar

Ingredienser för
100 g mörk choklad (64–70% kakaohalt)
smör till formarna
kakaopulver till formarna
100 g smör, rumstempererat
0.5 st strösocker
2 st ägg
2 st äggulor
0.5 dl vetemjöl
1 krm salt
1 msk kakaopulver
mango
jordgubbar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smörj 4 portionsformar och pudra dem invändigt med kakaopulver.

3. Smält chokladen i mikro eller över ett vattenbad.
4. Rör ihop smör och socker i en bunke, tillsätt sedan den smälta chokladen.
5. Vispa upp ägg och äggulor i en separat bunke, rör ner dem i chokladsmeten.

6. Sikta i mjölet och tillsätt salt, rör ihop till en slät smet. Fördela smeten i formarna.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter, tills den är torr på ytan men helt rinnig inuti.
8. Servera genast, med skivad mango och jordgubbar. Pudra gärna över lite kakao.

Visningar: 238
Inlagt 2012-03-18 12:25:24