Receptbeskrivning
Leif Mannerströms smörstekta havskräftstjärtar med riven pepparrot
Ingredienser
för
16 st stora råa havskräftor, kluvna och rensade
100 g smör
2 msk färskriven pepparrot
salt
peppar
1 dl olivolja
1 dl rapsolja
1 msk rödvinsvinäger
1 st skalad och krossad vitlöksklyfta
1 msk ljus dijonsenap
1 dl vatten
peppar
salt
100 g smör
2 msk färskriven pepparrot
salt
peppar
1 dl olivolja
1 dl rapsolja
1 msk rödvinsvinäger
1 st skalad och krossad vitlöksklyfta
1 msk ljus dijonsenap
1 dl vatten
peppar
salt
Beskrivning
1. Bryn smöret i en rymlig stekpanna. Stek havskräftorna gyllenbruna. Salta och peppra.
2. Lägg upp på fat eller tallrik, häll över smöret. Strö över pepparroten.
3. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en skål eller skaka ihop dem i en flaska
4. Garnera med lite sallad, dill och vinägrett.
2. Lägg upp på fat eller tallrik, häll över smöret. Strö över pepparroten.
3. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en skål eller skaka ihop dem i en flaska
4. Garnera med lite sallad, dill och vinägrett.
Visningar: 669
Inlagt 2012-03-18 11:51:04

