Receptbeskrivning

Mias chicken puttanesca

Ingredienser för
1 kg kycklingben
1.5 msk olivolja
1 msk sardellcrème (eller 1 msk sardeller)
3 st vitlöksklyfta(or)
500 g cocktailtomater
1 dl oliver (kalamata)
2 msk kapris
1 kruka basilika
1 krm svartpeppar malen
2 krm salt
30 g parmesanost
350 g pasta (tagliatelle)


  45 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Min variant av Chicken Puttanesca är gjord på kycklingben och passar till vardags.

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Finhacka vitlöken. Stek den i 1 minut tillsammans med sardellcrèmen. Tillsätt tomater, oliver, kapris. Låt puttra i 5 minuter. Tillsätt kycklingen, salt och peppar. Rör runt och stek i några minuter. Riv ner hälften av basilikan. Lägg i en ugnsform och stek i ugnen i ca 30 minuter.

3. Koka pasta och servera kycklingen med pastan blandat med riven basilika. Riv över parmesan.


Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Linnea Swärd

(Söker man fram detta recept på Mathem istället så står det 1 msk sardeller.)
(Troligtvis är det Zeta´s sardellcrème på tub som avses i receptet. 2,5 tsk motsvara 4 hela sardellfiléer enl. deras hemsida. d.v.s 0,6 tsk = 1 sardell)

Visningar: 451
Inlagt 2014-07-14 08:13:57