Receptbeskrivning
Färska bär med karamellsås och glass
Ingredienser
för
valfri vaniljglass
1 dl blåbär
1 dl hallon
2 dl jordgubbar
1 dl krusbär el. rabarber
1 dl björnbär
1 dl valnötter/pistagenötter
6.5 rörsocker
0.5 salt
10 g smör
1 burk kondenserad mjölk (ca 390 g)
0.75 mjölk
citronmelissblad till garnering
1 dl blåbär
1 dl hallon
2 dl jordgubbar
1 dl krusbär el. rabarber
1 dl björnbär
1 dl valnötter/pistagenötter
6.5 rörsocker
0.5 salt
10 g smör
1 burk kondenserad mjölk (ca 390 g)
0.75 mjölk
citronmelissblad till garnering
Beskrivning
Blanda ingredienserna till karamellsåsen i en tjockbottnad kastrull och koka under omrörning i ca 20 min tills karamellsåsen har fått en seg men ändå rinnande konsistens. Lägg upp glassen i mitten på ett stort fat och fördela bären och nötterna runt omkring. Garnera med citronmelissbladen.
Servera och låt var och en hälla på så mycket karamellsås som de vill...
Servera och låt var och en hälla på så mycket karamellsås som de vill...
Visningar: 401
Inlagt 2014-07-14 19:42:16






25 min