Receptbeskrivning

Färska bär med karamellsås och glass

Ingredienser för
valfri vaniljglass
1 dl blåbär
1 dl hallon
2 dl jordgubbar
1 dl krusbär el. rabarber
1 dl björnbär
1 dl valnötter/pistagenötter
6.5 rörsocker
0.5 salt
10 g smör
1 burk kondenserad mjölk (ca 390 g)
0.75 mjölk
citronmelissblad till garnering


  25 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Blanda ingredienserna till karamellsåsen i en tjockbottnad kastrull och koka under omrörning i ca 20 min tills karamellsåsen har fått en seg men ändå rinnande konsistens. Lägg upp glassen i mitten på ett stort fat och fördela bären och nötterna runt omkring. Garnera med citronmelissbladen.
Servera och låt var och en hälla på så mycket karamellsås som de vill...

Visningar: 401
Inlagt 2014-07-14 19:42:16