Receptbeskrivning
Pepprig gryta fr 1200-talet
Ingredienser
för
1 kg högrev
3 st vitlök
4 dl rödvin
1 msk tomatpuré
1 msk svartpeppar hel
salt
3 st vitlök
4 dl rödvin
1 msk tomatpuré
1 msk svartpeppar hel
salt
Beskrivning
Det här receptet vet jag inte var det kommer från, men tror jag hittat det i någon slags roman nån gång i tiden.
Skala vitlök, ta bort det gröna efter klyvning. Koka det tärnade köttet med vitlök täckt med vatten. Värmen är svag eller medelhög och två timmar går. Tillsätt vin, puré, peppar och salt. Låt koka. En och en halv till två timmar till går. Späd med vatten vid behov. Färdig då såsen är krämig och köttet faller sönder.
Skala vitlök, ta bort det gröna efter klyvning. Koka det tärnade köttet med vitlök täckt med vatten. Värmen är svag eller medelhög och två timmar går. Tillsätt vin, puré, peppar och salt. Låt koka. En och en halv till två timmar till går. Späd med vatten vid behov. Färdig då såsen är krämig och köttet faller sönder.
Visningar: 216
Inlagt 2014-07-15 07:56:09






360 min