Receptbeskrivning
Fisk med sardellsås
Ingredienser
för
600 g fisk sej, kolja, rödspätta
1 st fiskbuljongtärning
1 st gul lök
1 st citron liten
3 st schalottenlök
smör
6 st sardellfiléer
1 dl vitt vin
3 dl fiskspad silat
2 dl grädde
smör
1 msk smör
1 msk vetemjöl
salt
peppar
citron
1 st fiskbuljongtärning
1 st gul lök
1 st citron liten
3 st schalottenlök
smör
6 st sardellfiléer
1 dl vitt vin
3 dl fiskspad silat
2 dl grädde
smör
1 msk smör
1 msk vetemjöl
salt
peppar
citron
Beskrivning
Rulla ihop firrefiléerna och fäst med tandpetare. Koka upp en liter vatten med fiskbuljongen, några lökklyftor och citronskivor. Sjud 4-5 minuter utan lock, lägg därefter i fisken och sjud i 10 minuter. Ta upp dem och håll varma med folie.
Sila buljongen och mät upp 3 dl. Skala och hacka schalottenlöken och fräs glansig i matfettet. Lägg i hackade sardeller och fräs. Häll sedan över vin och buljongen. Koka upp och sjud några minuter. Häll i grädden och koka upp. Knåda ihop mjöl och smör som en liten klutte, vispa ner klitten i såsen och sjud tills den tjocknar lite. Smaksätt med lite peppar och citron.
Servera med nykokt persiljerullad potatis och låt väl smaka.
Sila buljongen och mät upp 3 dl. Skala och hacka schalottenlöken och fräs glansig i matfettet. Lägg i hackade sardeller och fräs. Häll sedan över vin och buljongen. Koka upp och sjud några minuter. Häll i grädden och koka upp. Knåda ihop mjöl och smör som en liten klutte, vispa ner klitten i såsen och sjud tills den tjocknar lite. Smaksätt med lite peppar och citron.
Servera med nykokt persiljerullad potatis och låt väl smaka.
Visningar: 697
Inlagt 2014-07-15 08:40:54






0 min