Receptbeskrivning
Borstj
Ingredienser
för
6 st rödbetor 500 g
2 st gul lök(ar)
1.5 st morot
1 vitkål 250 g
1.5 l vatten
3 msk knorr flytande kalvfond
2 krm svartpeppar, malen
1 st lagerblad
1 tsk salt
1 msk rödvinsvinäger
gräddfil
bröd
2 st gul lök(ar)
1.5 st morot
1 vitkål 250 g
1.5 l vatten
3 msk knorr flytande kalvfond
2 krm svartpeppar, malen
1 st lagerblad
1 tsk salt
1 msk rödvinsvinäger
gräddfil
bröd
Beskrivning
1. Skala rödbetor, lök, morötter och ansa vitkålen. Grovriv alla grönsakerna utom en av rödbetorna.
2. Smält matfettet i en gryta. Lägg i och fräs strimlorna ett par minuter. Tillsätt vatten, Knorr kalvfond, peppar och lagerblad. Koka alltsammans under lock på svag värme i 20 - 30 minuter.
3. Finriv den sista rödbetan och tillsätt den strax innan soppan är färdig. Soppan blir vackert röd. Smaka av med salt och vinäger. Servera soppan med gräddfil och grovt bröd.
2. Smält matfettet i en gryta. Lägg i och fräs strimlorna ett par minuter. Tillsätt vatten, Knorr kalvfond, peppar och lagerblad. Koka alltsammans under lock på svag värme i 20 - 30 minuter.
3. Finriv den sista rödbetan och tillsätt den strax innan soppan är färdig. Soppan blir vackert röd. Smaka av med salt och vinäger. Servera soppan med gräddfil och grovt bröd.
Visningar: 505
Inlagt 2014-07-16 13:42:33

