Receptbeskrivning

Grillade kycklingknyten, potatissallad tillsammans med färska primörer och örtsås

Ingredienser för
kycklingfilé
färsk salvia
salt
peppar
prosciuttoskinka
2 kg färsk eller vanlig potatis
1 dl vitbalsamvinäger eller saft av en citron
1 dl olivolja
1.5 salt
2 msk honung
svartpeppar från kvarn
1 knippe rädisor
rikligt med dill, perslja gräslök
rödbetor
vårlökar
morötter
andra goda primörer som finns att finna i di
1 burk turkisk yogurt (1000 g)
3 st stora klyftor färsk vitlök
2 färsk dragon (ca 10 cm)
10 st stora färsk basilikablad
3 msk fransk söt senap
1 knippe färsk persilja,dill och gräslök
2 tsk vit balsamvinäger


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Potatissallad
Koka potatisen och skär i stora bitar, smaksätt potatisen när den är varm. Hacka de färska kryddorna. Häll över olja och vinäger alternativt citron. Salt och peppar från kvarn. Smaka av och jobba vidare tills du är nöjd! Örtsåsen
Hacka alla färska kryddor och vitlöken fint och vänd ner i yogurten. Rör ner balsamvinägern och senapen, klart!
Primörerna
Borsta primörerna och koka dem. Tänk på att olika grönsaker har olika koktid så använd olika kastruller. Primörerna kan serveras antingen varma eller kalla. Lägg upp primörerna på ett stort fat och servera med örtsåsen. Grillade kycklingknyten
Dela kycklingfiléerna i två eller tre delar beroende på storlek. Salta och peppra filén. Täck filén med ett stort vackert salviablad, linda med prosciuttoskinka eller serrano. Lägg på grillen och grilla på medelstark värme. Vänd och kolla tills kycklingen blivit gyllenbrun. Servera med de färska primörerna, örtsåsen och potatissalladen. Smaklig spis!

Visningar: 355
Inlagt 2014-07-20 18:33:28