Receptbeskrivning

Beachy breadroll – spinach & feta

Ingredienser för
25 g jäst
0.25 dl olja
1 tsk salt
3 dl vetemjöl
0.5 dl linfrö
0.5 dl solrosfrön
300 g fryst bladspenat
150 g fetaost 150-200 gram
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar


  2 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ca 16 st:

Lös jästen i ljummet vatten och blanda i olja och salt. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Jäs under duk i 1 timme.

Värm ugnen på 200°. Låt spenaten tina i ett durkslag. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm. Lägg på spenaten och smula över fetaosten jämt. Lämna en orörd degkant överst där degen ska fästa så att rullen håller ihop.
Rulla ihop degen från långsidan och skär i 3 cm tjocka skivor – det ger ungefär 16 bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper. Pensla med olivolja. Jäs bullarna under duk i 30 minuter. Grädda därefter i ugnen 15-18 minuter och låt svalna på galler.

Recept kommer från boken Juices, smoothies & sunshine foods, skriven av Maria Wirén.

Visningar: 564
Inlagt 2014-07-21 07:40:20