Receptbeskrivning

Råstekt grön sparris (recept paul svensson)

Ingredienser för
1 bunt grön sparris
1 msk olivolja
0.5 st purjolök (använd bara det vita)
1 krm havsalt (en nypa)


  25 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sparris ska avnjutas när det är säsong hos odlarna nära dej, då blir smaken godast. Vad du än gör, krångla inte till det, njut av sparrisen i sin renaste form.


Anvisningar:
Fintärna purjolök och svetta mjuk på låg värme i smör. Smaka av med salt.
Plocka fjällen på den gröna sparrisen. Skär bort en bit av den grövsta änden om den är träig. Rulla sparrisen i lite olja.
Värm upp en stekpanna och lägg sparrisen i torr stekpanna med lite salt. Stek och rulla sparrisen till sotad färg.
Lägg eventuellt på en kastrull som tyngd så hela sparrisens längd har kontakt med den heta stekpannan för maximal sotning.
Skär i grova bitar och blanda med varm lök. Servera direkt.


Bild: YLE/Strömsö

Visningar: 639
Inlagt 2014-07-21 18:54:26