Receptbeskrivning
Gazpacho
Ingredienser
för
600 g tomater
1 st gurka
2 st paprika
1 st chalottenlök
1 bunt vitlök
8 st basilikablad
1 msk vinäger
dl olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl buljong
tsk sötning
1 st gurka
2 st paprika
1 st chalottenlök
1 bunt vitlök
8 st basilikablad
1 msk vinäger
dl olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl buljong
tsk sötning
Beskrivning
1. Skölj grönsakerna. Dela och kärna ur tomaterna. Skala, halvera och kärna ur gurkan. Kärna ur paprikan och skär i bitar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
2. Lägg alla grönsaker i en matberedare tillsammans med basilika, vinäger, olivolja, salt och peppar. Kör till puré.
3. Häll över i en bunke och späd med buljong, lite i taget, till lagom konsistens. Soppan ska vara ganska tjock. Smaka av med socker och eventuellt mer salt och peppar. Ställ soppan kallt minst 2 timmar.
4. Vid serveringen: Rör om väl eller kör med stavmixer. Servera med brödkrutonger och droppa över lite olivolja.
2. Lägg alla grönsaker i en matberedare tillsammans med basilika, vinäger, olivolja, salt och peppar. Kör till puré.
3. Häll över i en bunke och späd med buljong, lite i taget, till lagom konsistens. Soppan ska vara ganska tjock. Smaka av med socker och eventuellt mer salt och peppar. Ställ soppan kallt minst 2 timmar.
4. Vid serveringen: Rör om väl eller kör med stavmixer. Servera med brödkrutonger och droppa över lite olivolja.
Visningar: 113
Inlagt 2014-07-23 15:28:07