Receptbeskrivning

Serranolindad oxfilé med rosmarin

Ingredienser för
800 g oxfilé i bit
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 st vitlöksklyftor, finhackade
4 serranoskinka, stora (ca 100 g)
2 rosmarin


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Putsa oxfilén fri från senor.
3. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna så att det får fin färg.
4. Ta upp köttet och gnid in det med salt, peppar och vitlök.
5. Lägg ut skinkskivorna, lite omlott, på en skärbräda.
6. Lägg på rosmarinkvistarna och oxfilén.
7. Rulla skinkan runt köttet och lägg över allt i en ugnssäker form.
8. Stick in en stektermometer i filén och stek köttet mitt i ugnen tills det har en innertemperatur på 55 grader, det tar cirka 45 minuter.
9. Ta ut köttet och låt det vila i cirka 10 minuter innan det skivas.

Visningar: 242
Inlagt 2014-07-26 15:33:11