Receptbeskrivning
			
			
			
			Serranolindad oxfilé med rosmarin
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							800 g oxfilé i bit 
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 st vitlöksklyftor, finhackade
4 serranoskinka, stora (ca 100 g)
2 rosmarin
						
					1 msk smör
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 st vitlöksklyftor, finhackade
4 serranoskinka, stora (ca 100 g)
2 rosmarin
Beskrivning
					
						1. Sätt ugnen på 150 grader. 
2. Putsa oxfilén fri från senor.
3. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna så att det får fin färg.
4. Ta upp köttet och gnid in det med salt, peppar och vitlök.
5. Lägg ut skinkskivorna, lite omlott, på en skärbräda.
6. Lägg på rosmarinkvistarna och oxfilén.
7. Rulla skinkan runt köttet och lägg över allt i en ugnssäker form.
8. Stick in en stektermometer i filén och stek köttet mitt i ugnen tills det har en innertemperatur på 55 grader, det tar cirka 45 minuter.
9. Ta ut köttet och låt det vila i cirka 10 minuter innan det skivas.
					
										2. Putsa oxfilén fri från senor.
3. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna så att det får fin färg.
4. Ta upp köttet och gnid in det med salt, peppar och vitlök.
5. Lägg ut skinkskivorna, lite omlott, på en skärbräda.
6. Lägg på rosmarinkvistarna och oxfilén.
7. Rulla skinkan runt köttet och lägg över allt i en ugnssäker form.
8. Stick in en stektermometer i filén och stek köttet mitt i ugnen tills det har en innertemperatur på 55 grader, det tar cirka 45 minuter.
9. Ta ut köttet och låt det vila i cirka 10 minuter innan det skivas.
Visningar: 521
Inlagt 2014-07-26 13:33:11
				 
					 
			
 





 0 min
  0 min.jpg)