Receptbeskrivning
Små choklad- o jordnötsbakelser
Ingredienser
för
Beskrivning
Små choklad- och jordnötsbakelser 8-10bitar
175g salta jordnötter
1 1/4dl råsocker
50g rumsvarmt smör
2 1/2msk vetemjöl
Fyllning:
175g mörk choklad, 70%
1/2dl vispgrädde
1st äggula
75g smör
Servering:
färska bär
vispad grädde
Sätt ugnen på 200°. Hacka nötterna. Blanda nötterna med råsocker, smör och mjöl. Tryck ut smuldegen i 8-10 stadiga muffinsformar eller i formar stående i en muffinsplåt. Grädda dem mitt i ugnen i 7-8mi.n Låt dem svalna helt.
Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden i en kastrull och häll den över chokladhacket. Låt chokladen smälta och rör den till en slät smet. Vispa upp äggulan lätt och rör ner den tillsammans med smöret till en slät smet.
Bred chokladssmeten över jordnötsbottnarna. Låt dem vila i kylen i minst 2h innan servering.
Servera bakelserna med färska bär och lite vispad grädde
175g salta jordnötter
1 1/4dl råsocker
50g rumsvarmt smör
2 1/2msk vetemjöl
Fyllning:
175g mörk choklad, 70%
1/2dl vispgrädde
1st äggula
75g smör
Servering:
färska bär
vispad grädde
Sätt ugnen på 200°. Hacka nötterna. Blanda nötterna med råsocker, smör och mjöl. Tryck ut smuldegen i 8-10 stadiga muffinsformar eller i formar stående i en muffinsplåt. Grädda dem mitt i ugnen i 7-8mi.n Låt dem svalna helt.
Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden i en kastrull och häll den över chokladhacket. Låt chokladen smälta och rör den till en slät smet. Vispa upp äggulan lätt och rör ner den tillsammans med smöret till en slät smet.
Bred chokladssmeten över jordnötsbottnarna. Låt dem vila i kylen i minst 2h innan servering.
Servera bakelserna med färska bär och lite vispad grädde
Visningar: 142
Inlagt 2014-07-28 18:12:13