Receptbeskrivning
Ingredienser för
2 st aubergine
1 st stor gul lök
500 g lamm- eller nötfärs
1 burk krossade tomater
4 msk tomatpuré
salt och peppar
kanel
chilipulver
oregano
3 dl creme fraiche eller matyoghurt
3 st ägg
150 g fetaost
muskot
riven ost


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär aubergine i tunna skivor. Varva skivorna med salt i ett durkslag, täck med en tallrik och en tyngd. Låt stå svalt i en halvtimme så att auberginerna hinner vätska ur sig.
Skala och skiva lök, bryn den i lite matolja i en stekgryta. Tillsätt färs och bryn på medelvärme under omrörning. Smaka av med salt, peppar och övriga kryddor.
När köttet är brynt och vätskan avdunstat tillsätts tomaterna och tomatpurén under omrörning. Låt det hela sjuda utan lock på medelgod värme i 15-20 minuter. Rör om då och då.
Skölj aubergineskivorna och torka dem noga med hushållspapper. Hetta upp 2 matskedar olivolja i stekpannan och stek skivorna tills de blir guldgula. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Varva sen aubergineskivorna med köttröran i en ungsfast form.
Blanda creme fraiche med ägg, krydda med muskot.
Häll ostsåsen över de varvade auberginerna och köttet. Strö över smulad fetaost och sist lite riven ost.

Grädda i 25-30 minuter. Servera din moussaka med grönsallad och ett gott rött vin.

Visningar: 598
Inlagt 2014-08-04 15:53:21