Receptbeskrivning

Västerbotten paj

Ingredienser för


  50 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Pajdeg:
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl grahamsmjöl
eller vetemjöl
125 g smör
0.5 msk vatten Fyllning:
3 st ägg
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl grädde (valfri fetthalt)
eller 3 dl turkisk yoghurt
150 g västerbottenost eller en annan lagrad ost Vegetariskt Gör så här: Pajdeg:
Sätt på ugnen på 225°C. Låt smöret bli rumsvarmt. Häll mjölet i en bunke. Lägg i smöret, häll på vattnet och kör med elvisp med degkrokar till en jämn deg eller använd matberedare. Om du inte har någon elvisp eller matberedare kan du först skära smöret i mindre bitar, hälla på vattnet och därefter för hand knåda ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylen i 30 minuter (eller mer) eller i frysen ca 5 minuter. Ta en gaffel och tryck hål i botten med. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 225°C i 10 minuter. Pajfyllningen: Gör under tiden pajfyllningen. Vispa lätt äggen med salt och peppar. Vispa eller rör snabbt ihop med grädde eller yoghurt till en jämn smet.
Riv osten och blanda ner den. (Tänk på att inte röra/vispa mer än att det blir blandat, annars kan man vispa sönder äggtrådarna.) Häll pajfyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda i mitten av ugnen i 200°C i ca 25-30 minuter till gyllene färg.

Visningar: 605
Inlagt 2014-08-06 14:52:07