Receptbeskrivning

Broccolipaj med tomat och brieost

Ingredienser för
125 g smör
3 msk vatten
1 st broccolihuvud
2 st vitlöksklyftor
150 g brieost
0.5 basilika
5 st ägg
2 dl mjölk
olivolja
salt och peppar
0.5 st gurka
1 st morot


  1 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta ihop 125 gram smör och 3 dl mjöl. Tillsätt 3 msk vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen tunt i en form med löstagbar botten. Förgrädda pajskalet ca 10 min i ugnen. Torka ur bunken och använd den till äggstanningen. 3. Dela 1 broccolihuvud i buketter och strimla 1 purjolök tunt. Hetta upp en panna med 1 msk olja och fräs broccoli och hälften av purjolöken (resten använder du till salladen) på medelvärme. Pressa i 2 st vitlöksklyftor, salta och peppra lite försiktigt. Blanda runt och sänk värmen. 4. Blanda ihop 5 st ägg med 2 dl mjölk. Tillsätt 2 msk vegbuljong och ½ kruka hackad basilika (resten används i recept 3). 5. Fördela broccolifräset i botten av pajskalet. Skär brieosten i skivor och lägg över. Skär 1 tomat i tunna skivor och lägg ovanpå osten. Häll över äggstanningen och sätt in i ugnen ca 40 min. 6. Gör en sallad på 1 isbergshuvud resten av purjolöken, ½ skivad gurka och 1 skalad och tunt skivad eller riven morot. Ringla över lite olja och vinäger och servera till pajen. Recept och foto: Mari Bergman/tastelines Matkasse Näringsberäkning
Kcal: 668
Prot: 22,8
Fett: 38,1
Kolh: 55,6
C- vit: 81 mg
Kalc: 314 mg

Visningar: 211
Inlagt 2014-08-06 16:52:47