Receptbeskrivning
Dakos
Ingredienser
för
Beskrivning
Dakos (kretensisk bruschetta)4 portioner
8st osötade fullkornskorpor
500g mogna körsbärstomater
1+½dl god olivolja
2msk torkad oregano
200g fetaost
2tsk flingsalt
1/2st kruka färsk oregano, bladen
Skölj skorporna under rinnande vatten i några sekunder så de blir genomblöta.
Torka av med papper så det inte rinner vatten om dem. Lägg skorporna på ett fat. Skölj och grovhacka körsbärstomaterna och blanda med 1 dl olivolja, torkad oregano och flingsalt. Fördela tomatsalladen över skorporna. Smula på fetaost, toppa med färsk oregano och ringla över 1/2 dl olivolja
8st osötade fullkornskorpor
500g mogna körsbärstomater
1+½dl god olivolja
2msk torkad oregano
200g fetaost
2tsk flingsalt
1/2st kruka färsk oregano, bladen
Skölj skorporna under rinnande vatten i några sekunder så de blir genomblöta.
Torka av med papper så det inte rinner vatten om dem. Lägg skorporna på ett fat. Skölj och grovhacka körsbärstomaterna och blanda med 1 dl olivolja, torkad oregano och flingsalt. Fördela tomatsalladen över skorporna. Smula på fetaost, toppa med färsk oregano och ringla över 1/2 dl olivolja
Visningar: 200
Inlagt 2014-08-10 19:09:02






30 min