Receptbeskrivning

Rödvinssås

Ingredienser för
1 st schalottenlök
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl rött vin
2 dl köttbuljong
2 tsk salt
1 krm malen vitpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Finhacka schalottenlöken. Smält smöret i en kastrull och fräs schalottenlöken i smöret utan att den tar färg. Ta av från värmen och rör ner mjölet.

2. Koka upp vinet och buljongen i en annan kastrull. Ställ tillbaka den första kastrullen på plattan och spä redningen med buljong och vin, lite i taget under omrörning. Krydda med salt och peppar.

3. Låt såsen puttra på svag värme utan lock i 10 minuter, rör om då och då. Sila såsen. Servera den i uppvärmd såsskål som du värmer enklast genom att fylla den med varmt vatten en stund. Torka noga innan du häller i såsen.

Visningar: 657
Inlagt 2012-03-18 20:54:00