Receptbeskrivning
Tiramisu
Ingredienser
för
st savoiardikex
g mascarpone
st äggulor
st äggvita
g socker
st små koppar starkt kaffe
st litet glas marsala
kakao
g mascarpone
st äggulor
st äggvita
g socker
st små koppar starkt kaffe
st litet glas marsala
kakao
Beskrivning
Vispa ihop äggulorna med sockret i en bunke tills det blir en ljusgul, luftig smet. Vänd ner mascarpone och blanda varsamt.
Vispa upp äggvitan tills den blir fast och skumlik. Vänd varsamt ner den i smeten tillsammans med marsalavinet. Tänk på att inte vispa hårt nu utan snarare varsamt vända runt smeten i bunken. Vi vill inte vispa ur all luft ...
Lägg kexen i ett stort, djupt fat och häll på kaffet.
Vänd runt alla kexen så att de verkligen suger upp det starka goda kaffet. Jag gillar när kexen är drypande, men det kan ni ju välja själva. Se dock till att kaffet är starkt och smakrikt. Sprid ut en tredjedel av mascarponekrämen i botten på en form. Lägg hälften av de blöta kexen bredvid varandra, ovanpå krämen. Bred på ytterligare lite kräm.
Lägg därefter på resten av kexen.
Avsluta med ett sista lager kräm. Se till så att det blir jämt och fint.
Pudra till sist över ett fint lager med kakao.
Låt er tiramisu stå i kylen i minst 2 timmar innan servering, gärna över natten om tid finns.
Vispa upp äggvitan tills den blir fast och skumlik. Vänd varsamt ner den i smeten tillsammans med marsalavinet. Tänk på att inte vispa hårt nu utan snarare varsamt vända runt smeten i bunken. Vi vill inte vispa ur all luft ...
Lägg kexen i ett stort, djupt fat och häll på kaffet.
Vänd runt alla kexen så att de verkligen suger upp det starka goda kaffet. Jag gillar när kexen är drypande, men det kan ni ju välja själva. Se dock till att kaffet är starkt och smakrikt. Sprid ut en tredjedel av mascarponekrämen i botten på en form. Lägg hälften av de blöta kexen bredvid varandra, ovanpå krämen. Bred på ytterligare lite kräm.
Lägg därefter på resten av kexen.
Avsluta med ett sista lager kräm. Se till så att det blir jämt och fint.
Pudra till sist över ett fint lager med kakao.
Låt er tiramisu stå i kylen i minst 2 timmar innan servering, gärna över natten om tid finns.
Visningar: 158
Inlagt 2014-08-16 08:14:05





.jpg)
0 min