Receptbeskrivning
Kladdkaka med jordnötter o center
Ingredienser
för
Beskrivning
Kladdkaka med jordnötter
150g smör
2dl strösocker
2st ägg
3,5dl vetemjöl
1dl kakao
78g chokladbitar med kolafyllning, ex center
Topping:
200g mörk choklad
2dl jordnötter
Smörj en form med löstagbar kant, sa 22cm i diameter. Smält smöret i mikron eller i en kastrull. Vispa ihop socker och ägg lätt. Mät upp och blanda mjöl och kakao, och vispa ner i äggsmeten tillsammans med smöret. Häll smeten i formen. Tryck ner kolagodiset i smeten och grädda i mitten av ugnen i 200° i ca 10-12min. Låt svalan och lossa sedan formens kant.
Topping: Smält chokladen till toppingen försiktigt över vattenbad eller i mikron. Rör ner nötterna och bred blandningen över kakan. Låt stelna i kylen.
150g smör
2dl strösocker
2st ägg
3,5dl vetemjöl
1dl kakao
78g chokladbitar med kolafyllning, ex center
Topping:
200g mörk choklad
2dl jordnötter
Smörj en form med löstagbar kant, sa 22cm i diameter. Smält smöret i mikron eller i en kastrull. Vispa ihop socker och ägg lätt. Mät upp och blanda mjöl och kakao, och vispa ner i äggsmeten tillsammans med smöret. Häll smeten i formen. Tryck ner kolagodiset i smeten och grädda i mitten av ugnen i 200° i ca 10-12min. Låt svalan och lossa sedan formens kant.
Topping: Smält chokladen till toppingen försiktigt över vattenbad eller i mikron. Rör ner nötterna och bred blandningen över kakan. Låt stelna i kylen.
Visningar: 271
Inlagt 2014-08-16 16:06:54