Receptbeskrivning

Fläskfilé med gorgonzola och salami

Ingredienser för
600 g fläskfilé(er)
salt och svartpeppar
75 g gorgonzolaost
8 salami g?rna delikatess-
8 st soltorkade tomater
0.5 basilika bladen
2 msk olivolja
1 st schalottenlök(ar)
1 msk smör
1 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
75 g gorgonzolaost
salt och svartpeppar
0.5 basilika bladen


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 180°. Putsa fläskfilén och skär 8 djupa snitt tvärs över filén. Krydda köttet med salt och peppar. Skär gorgonzola i 8 skivor och lägg en ostbit i varje snitt.
Tryck också ned en skiva salami, en soltorkad tomat och ett par basilikablad i varje snitt. Lägg över köttet i en ugnsform, lägg tomaterna runt om och ringla över lite olivolja. Stek klart köttet i mitten av ugnen ca 20 minuter. Förbered under tiden såsen.
Gorgonzolasås: Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs löken mjuk i smöret och tillsätt vinet. Låt vinet koka in i löken och rör i vispgrädden, gorgonzolan och stekskyn.
Låt såsen sjuda under omrörning till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Strimla basilikabladen och vänd ned dem i såsen precis före servering.

Receptet kommer från kokboken "Kalasgott" av Jennie Benjaminsson (Natur & Kultur)

Visningar: 412
Inlagt 2014-08-17 19:04:01