Receptbeskrivning
Tortillakorg med räkor i chililimesås
Ingredienser
för
0.5 old el paso 8 soft flour tortillas
olivolja
1 st röd lök(ar)
romansallad
2 dl gräddfil
1.5 msk old el paso jalapeños hackade
2 st limefrukt(er)
1.5 tsk socker
0.5 tsk salt
olivolja
1 st röd lök(ar)
romansallad
2 dl gräddfil
1.5 msk old el paso jalapeños hackade
2 st limefrukt(er)
1.5 tsk socker
0.5 tsk salt
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175°C. Tag hälften av limen. Pressa den och riv skalet av den. Blanda gräddfil, jalapeños, limeskal, limesaft, socker och salt. Ställ den kallt.
2. Stek tortillabröden i olivoljan, på båda sidor, tills de blir gyllenbruna. Pressa snabbt bröden över ett dricksglas och tryck ihop för att forma dem som en korg. Ställ bröden i ugnen och låt dem stå att torka 5-10 min. Låt svalna på galler.
3. Skiva rödlöken och klyfta avocadon samt resten av limen. Lägg räkor och lökringar och salladsblad i ”korgarna”. Toppa med salladssås. Garnera med avocado och limeklyftor.
Tips!
Vill du ha en hetare salladssås kan du tillsätta lite hackade Old El Paso Jalapeños.
2. Stek tortillabröden i olivoljan, på båda sidor, tills de blir gyllenbruna. Pressa snabbt bröden över ett dricksglas och tryck ihop för att forma dem som en korg. Ställ bröden i ugnen och låt dem stå att torka 5-10 min. Låt svalna på galler.
3. Skiva rödlöken och klyfta avocadon samt resten av limen. Lägg räkor och lökringar och salladsblad i ”korgarna”. Toppa med salladssås. Garnera med avocado och limeklyftor.
Tips!
Vill du ha en hetare salladssås kan du tillsätta lite hackade Old El Paso Jalapeños.
Visningar: 768
Inlagt 2014-08-17 19:08:08

