Receptbeskrivning

Pumpasoppa

Ingredienser för
50 g smör
2 st tärningar grönsaksbuljong
800 g pumpa
1 l vatten
1 st stor gul lök, finhackad
2 vitlök, finhackade
en bra bit ingefära, finhackad
2 dl turkisk yoghurt
1 msk citronsaft
salt
peppar


  40 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Smält smör med buljong och fräs sedan på lök, vitlök och ingefära. Om det börjar klibba för mycket tillsätt lite extra smör alternativt en skvätt vatten.
När löken börjat lukta sött häller du på pumpan och steker på den en sväng, ca 3-4 min. Häll på vattnet och sätt på locket. Låt koka tills pumpan mjuknat, ca 15 min. Dra av och låt svalna en aning.
Mixa ordentligt tills slät och tillsätt yoghurt, citronsaft. Smaka av och krydda vid behov.

Visningar: 580
Inlagt 2014-08-18 10:39:48