Receptbeskrivning

Pappardelle med kantareller och rosmarin

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Pappardelle med kantareller och rosmarin 4pers.

1tsk salt
2kem svartpeppar, nymald
3msk olivolja
3msk rosmarinblad, färska
1,5l kantareller, färska trattisar eller trumpetsvamp
300g pappardelle eller annan pasta

Garnering:
2msk olivolja
1dl parmesanost, flagad
3msk pinjenötter
½st citron, rivet skal

Ansa svampen, koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag och håll pastan varm. Stek svampen i olja på ganska hög värme tills det ”knäpper” i den och den har fått fin färg, 8-10min. Låt rosmarinbladen fräsa med den sista minuten. Salta och peppra. Vänd ner pastan och låt allt bli genomvarmt. Ringla över olivolja. Strö över citronskal, pinjenötter och flagad parmesan.

Visningar: 142
Inlagt 2014-08-22 19:45:40