Receptbeskrivning
Krämig kantarellpasta
Ingredienser
för
Beskrivning
Krämig kantarellpasta4pers.
1tsk salt
2msk smör
500g kantareller
2st vitlöksklyftor
200g Chevré
1st stor schalottenlök
1krm nymald svartpeppar
1dl grovhackad bladpersilja
2dl av pastavattnet
1tsk hackad timjan
2dl lätt crème fraiche
400g pasta, e ex rigatoni
Ansa och borsta kantarellerna. Dela de riktigt stora i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken tunt och finhacka löken. Stek kantarellerna i smör tills det mesta av vätskan har kokat bort. Tillsätt vitlök, lök och timjan mot slutet. Salta och peppra. Koka pastan i väl saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skär bort kanterna på getosten och smula ner den i grova bitar över kantarellerna. Tillsätt crème fraiche och pastavattnet oc låt koka ihop. Blanda pastan med kantarellblandningen. Strössla över persilja och servera.
1tsk salt
2msk smör
500g kantareller
2st vitlöksklyftor
200g Chevré
1st stor schalottenlök
1krm nymald svartpeppar
1dl grovhackad bladpersilja
2dl av pastavattnet
1tsk hackad timjan
2dl lätt crème fraiche
400g pasta, e ex rigatoni
Ansa och borsta kantarellerna. Dela de riktigt stora i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken tunt och finhacka löken. Stek kantarellerna i smör tills det mesta av vätskan har kokat bort. Tillsätt vitlök, lök och timjan mot slutet. Salta och peppra. Koka pastan i väl saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skär bort kanterna på getosten och smula ner den i grova bitar över kantarellerna. Tillsätt crème fraiche och pastavattnet oc låt koka ihop. Blanda pastan med kantarellblandningen. Strössla över persilja och servera.
Visningar: 161
Inlagt 2014-08-22 19:46:35