Receptbeskrivning

Fläskfilégryta med kantareller

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Fläskfilégryta med kantareller4port. 500g fläskfilé
2st vitlöksklyftor
2msk smör
1tsk salt
1krm vitpeppar
200g kantareller
1dl vitt vin
2dl sky
2tsk tamarisoja
2dl grädde
1msk mjöl
6st soltorkade tomater
100g salami Skär filén i 1½ cm tjocka skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Skölj ur den med vatten och spara skyn. Stek vitlök och kantareller. Salta och peppra. Häll över vin, sky, soja och grädde och rör ner det i såsen. Koka upp. Blanda mjölet med lite kallt vatten och rör ner det i såsen. Låt såsen sjuda i 3 minuter. Skär tomater och salami i strimlor och strö strimlorna över grytan, lägg i köttet. Servera med ris och tomatsallad.

Visningar: 412
Inlagt 2014-08-23 06:28:47