Receptbeskrivning

Devils food chocolate cake

Ingredienser för
3 dl muscovadosocker ljust
1 dl ljus sirap
4 st ägg
3 dl mjölk
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 g choklad
3 dl vispgrädde
300 g choklad
1 msk smör


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
10 bitar

1. Rör smör, socker och sirap poröst, tillsätt äggen ett i taget.
2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål.
Häll i det växelvis med mjölken. Hacka chokladen fint och tillsätt den sist,
rör till en jämn smet.
3. Smörj och bröa tre lika stora runda formar och fördela smeten i
dem. Grädda i ca 225 grader mitt i ugnen i 20 minuter. Låt bottnarna
svalna helt.
4. Koka upp grädden till glasyren, hacka chokladen och rör ner den i
den varma grädden. Tag kastrullen från värmen och rör tills all choklad
har smält. Tillsätt smöret. Ställ glasyren i kylen en timma.
5. Vispa glasyren till en tjock kräm med elvisp. Bred kräm på samtliga
bottnar, men spara så att det räcker också till kanterna. Lägg tårtbottnarna
på varandra och bred ett jämnt lager kräm över och runtom hela
tårtan. Ställ den kallt en halvtimme innan serveringen.

Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson

Visningar: 179
Inlagt 2012-03-19 17:18:37