Receptbeskrivning
Kycklingfilé fylld med soltorkade tomter – tillbehör sauterade grönsaker
Ingredienser
för
kylling
2 st kycklingfiléer 15 st soltorkade tomater
3 st vitlöksklyftor grovhackade
sauterade grönsaker
broccoli lök
fänkål
olivolja
salt
svartpeppar
polenta
polenta
vatten tranbär
parmesan
grönsaksbuljong
Beskrivning
KYCKLING
Mixa vitlöken med de soltorkade tomaterna och tillsätt olivolja och rapsolja tills det blir en pasta. Gör ett snitt längs ena sidan av filén, se till att du inte skär igenom kycklingen. Fyll hålet i kycklingen med ”mixen”. Salta och peppra (gärna grovmalen svartpeppar) kycklingen och skvätt lite olivolja över filéerna. Smörj en form och sätt in kycklingen i en ugn tempererad till ca 220 grader. Sänk värmen när kycklingen fått fin färg till ca 175 grader. Hela processen tar ca 20-25 minuter. När kycklingen har uppnått 70 grader är den färdig. En ugnstermometer är att rekommendera. Annars kan man skära ett snitt i kycklingen för att se om den är färdig, saften som sipprar ut ska vara ljus.
POLENTA
Polenta till fyra personer, följ paketets instruktioner
Koka upp vattnet med buljongen till polentan under tiden kycklingen steks i ugnen. Vispa ner polentan och låt småkoka ca 6 minuter. Rör ner färskriven parmesan (några matskedar). Tillsätt tranbär
SAUTERADE GRÖNSAKER
Skär broccolin till mindre buketter och skiva fänkålen relativt tunt. Skiva löken i ”halvmånar”. Stek grönsakerna i olivolja, tillsätt tranbären efter någon minut
Mixa vitlöken med de soltorkade tomaterna och tillsätt olivolja och rapsolja tills det blir en pasta. Gör ett snitt längs ena sidan av filén, se till att du inte skär igenom kycklingen. Fyll hålet i kycklingen med ”mixen”. Salta och peppra (gärna grovmalen svartpeppar) kycklingen och skvätt lite olivolja över filéerna. Smörj en form och sätt in kycklingen i en ugn tempererad till ca 220 grader. Sänk värmen när kycklingen fått fin färg till ca 175 grader. Hela processen tar ca 20-25 minuter. När kycklingen har uppnått 70 grader är den färdig. En ugnstermometer är att rekommendera. Annars kan man skära ett snitt i kycklingen för att se om den är färdig, saften som sipprar ut ska vara ljus.
POLENTA
Polenta till fyra personer, följ paketets instruktioner
Koka upp vattnet med buljongen till polentan under tiden kycklingen steks i ugnen. Vispa ner polentan och låt småkoka ca 6 minuter. Rör ner färskriven parmesan (några matskedar). Tillsätt tranbär
SAUTERADE GRÖNSAKER
Skär broccolin till mindre buketter och skiva fänkålen relativt tunt. Skiva löken i ”halvmånar”. Stek grönsakerna i olivolja, tillsätt tranbären efter någon minut
Visningar: 548
Inlagt 2014-08-25 14:04:41

