Receptbeskrivning
Ingredienser för
500 g kycklinglårfilé
2 msk rapsolja
1 st gul lök
2 st salladslökar
0.5 st gurka
1 st röd paprika, liten
1 st röd chili, mild
1 burk kokosmjölk ca 400 ml
1 msk kycklingfond
1 tsk fisksås eller 1 krm salt
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
färsk koriander
ris


  25 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Gör så här:
1. Skala och skär gul lök i klyftor och salladslöken i mindre bitar. Skär gurkan och paprikan i centimeterstora bitar och chilin i små. Avsluta med kycklingen som skärs i bitar.
2. Bryn kycklingbitarna i en hetgryta med rapsolja. Efter någon minut tillsätts gul lök, salladslök, paprika och chili. Bryn allt i någon minut. Tillsätt sedan kokosmjölk, fond och fisksås. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med färsk koriander.
3. Kontrollera att kycklingen är genomkokt. Servera grytan tillsammans med ris.

Visningar: 483
Inlagt 2014-08-25 14:18:09