Receptbeskrivning

Hjortytterfilé med mandelpotatispuré, rårörda lingon, syltade kantareller samt rödvinssky

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Hjortytterfilé med mandelpotatispuré

1kg hjortytterfile

Mandelpotatispure

800g mandelpotatis
2 dl mjölk
50 g smör
salt och peppar efter smak


Skala och koka potatisen färdig. Koka upp i mjölk och smör. Pressa potatisen i mjölk och smörblandningen. Vispa och smaka av med salt och peppar.

Rårörda lingon

100g lingon
30 g socker

Häll sockret över lingonen, lägg i en bytta och låt den stå ett dygn i kylen, rör om lite då och då.


Syltade kantareller

200 g kantareller
2 dl socker
1dl ättika
½ dl vatten
1 lagerblad
1tsk senapsfrön

Koka ihop lagen i kantarellerna, koka i 10 min, lyft upp kantarellerna, lägg i en bunke, koka ner lagen till hälften, slå den sen över kantarellerna, ställ i kyl, låt stå ett dygn.

Rödvinsås

1 rödlök

2 vitlöksklyfftor
1 skiva bacon
1 msk smör
2 msk farinsocker
2 dl rödvin
1 ½ tärning kalvbuljong
2 msk maizena
8 dl vatten

Skala och skiva rödlöken och vitlöken. Svetta rödlök, vitlök och bacon i en kastrull tills det blir glassigt. Häll på farinsocker och fortsätt värma tills sockret smälter. Häll på rödvin, vatten och buljongtärningen, koka ner till hälften. Sila bort all lök, red av med maizena. Smaka av med salt och peppar.

Visningar: 764
Inlagt 2014-08-25 20:27:10